GOLFFARIN PIHA

Golf-harrastajan vihreä päiväuni

Kohde Omakotitalopiha V-vyöhykkeellä | Tontin koko n.1540m2 | Asukkaat Lapsiperhe | Erityistä Tasamaatontti taajamassa | Suunnittelija Suvi Tuokko-Harmoinen, GREEN IDEA

Oululaisperheen uuteen moderniin kotipihaan sijoitettiin puttausviheriö rohkeasti pihan keskeisimmälle paikalle, ison betonipintaisen oleskeluterassin keskiöön.

Selkeillä nurmialueilla ja keskelle terassia sijoitetulla puttausviheriöllä tuettiin pihan arkkitehtuuria ja muotokieltä. Koska puttausviheriö upotettiin betonipintaiselle terassille, päädyttiin viheriön pintamateriaaliksi valitsemaan hoitovapaa tekonurmi. Golffia harrastavan perheen isän viheriön sijoittaminen pihan keskeisimmälle paikalle oli toki rohkea, mutta perheen yhteinen ja tietoinen valinta.

Suunnitelmamme loi pihasta minimalistisen ja modernin kokonaisuuden, jossa graafinen muotokieli ja monipuoliset pintamateriaalit luovat pihaan skandinaavisen ja selkeän ilmeen. Pihan materiaalina hyödynnettiin betonia monella tapaa mm. terassitasona, betonilaattoina ja betonikivinä. Myös nurmikiviä käytettiin monin paikoin paitsi niiden läpäiseväisyytensä, myös eläväisen ja ilmettä pehmentävän vaikutuksensa ansiosta. Vastapainona pihan koville pintamateriaaleille, kasvillisuudessa suosittiin pyöreää muotokieltä ja pehmeitä tekstuureja.

Suunnittelukohde julkaistu myös Terassi-lehden toukokuun numerossa (nro3/2015). | Teksti ja kuvat: Suvi Tuokko-Harmoinen, Green Idea

TUTUSTU MYÖS NÄIHIN PIHAKOHTEISIIN:


Raikas skandinaavinen ilme

modernin kodikas tunnelma