RAIKAS LAPSIPERHEEN PIHAMAA

- Piha, jossa saa leikkiä ja temmeltää -

Nuoren lapsiperheen pihaelämää

Tämä Oulun lähistöllä sijaitseva lapsiperheen pihamaa on raikas, kaunis ja ihan uusi. Maisemasuunnittelija Suvi Tuokko-Harmoinen Green Idealta loi pihaan raikkaan ja lämminhenkisen tyylin, jossa yhdistyy eleettömästi kodin selkeä linjakkuus ja romanttisesta puutarhasta haaveilevan perheenäidin päiväunet. Sisustuksen harmonisen tyylin ja keveän värimaailman haluttiin jatkuvan myös pihalle. Pihan väripalettiin valikoitui pehmeitä ja rauhoittavia pastellisävyjä, jotka sointuvat kauniisti kodin pääväreinä toimiviin harmaaseen ja valkoiseen.

Aurinkoisen, n.350m2:n, oleskelupihan kompakteihin neliöihin toivottiin niin lapsiperheen reiluun arkeen soveltuvia toiminnallisuuksia kuin myös esteettistä kauneutta. Toivelistalta löytyi mm. selkeä terassitila ympärivuotiseen käyttöön, vapaata nurmitilaa lasten leikeille, läpi kesän kukkivia ikkunanäkymiä, hedelmäpuita ja marjapensaita sekä sokerinapohjalla, beach volley-pelikenttää. Huolellisella suunnittelulla kattava toivelista saatiin toteutettua. Lapsiperheen arjessa ovet käyvät tiuhaan, joten iso yhtenäinen terassi on touhukkaan elon pelastus. Terassialueelta säilytettiin myös näköyhteys ympäröivään pihaan.

Suojaisella terassilla lyhyenkin aurinkoisen tuokion voi käyttää hyväksi. Siinä on turvallista tapailla ensiaskelia ja harjoitella kolmipyöräisellä ajoa vaikka muu piha olisi vielä keväthankien peitossa. Samaiselle terassille mahtuvat luontevasti niin äidin yrttipuutarha kuin legolinnakkeiden rakentelu ja jalkapalloilijan urasta haaveilevan pienen pojan haaveet.
  • Tyyli: Linjakas, hempeä, kodikas.
  • Hoitoaste 3: Helppohoitoinen ja hallittava.
  • Yksityiskohdat: Vaalea sävymaailma yhdistettynä pastellisävyisiin istutuksiin.
  • Suunnittelupaketti: Idea Piha täydennettynä vihersuunnitelmalla ja valaistusluonnoksella.

Kuva: Hennon pastellisävyissä kukkivat kasvit ovat tärkeä osa tätä modernin romanttista kaupunkipihaa. Hurmaavien pionien pastellia värimaailmaa toistavat pihan alppiruusut, purppuraomenapuut, keijuangervot, kurjenpolvet ja syksyä kohti mentäessä myös terassialtaissa hehkuvat syysmaksaruohot. Unelman pehmeä vaikutelma syntyy kun vaaleanpunaista yhdistetään harmaaseen ja valkoiseen. Heleän vihreä puolestaan raikastaa ja kirkastaa kokonaisuutta, tuoden vaaleanpunaisen herkkyyttä selkeämmin esille.

Kuva: Pihalta on löytänyt paikkansa myös beach volley - pelikenttä, joka mukautuu tällä hetkellä hyvin myös lasten reiluihin hiekkaleikkeihin.