Eränkävijöiden moderni keidas

- Metsäinen pihamaa -

Marjastaa voi suoraan pihalta

Perheen isän itse piirtämä musta kotitalo rakentui kauniille metsäiselle tontille Ouluun. Ympäröivä luonto sulautuu hyvin osaksi pihaa eikä tontin metsäisyyttä ole yritetty lähteä muuksi muuttamaan. Sen sijaan rajaa sisä- ja ulkotilojen välillä haluttiin häivyttää.

Alusta asti ole selvää, että piha on osa kotia, osa kokonaisuutta. Intohimoisesti sisustusta harrastava perheen äiti toivoi pihan jatkavan myös sisätilojen selkeää ja yksinkertaista linjaa. Pihalle tarvittiin leikkitilaa kahdelle taaperolle, kuin myös koko perheen yhteiseen oleskeluun. Yhdessä pihasuunnittelija Suvi Tuokko-Harmoisen kanssa halutut toiminnot löysivät järkevät sijaintinsa. Nyt lapset saavat temmeltää omassa metsässä vatsat mustikoista pulleina. Myös perheen nelijalkainen pystykorva Siri nauttii pihan luonnonmukaisuudesta.

Materiaalivalinnoissa ja pihan värimaailmassa on pyritty huomioimaan ympäristö. Räikeitä kontrasteja on vältetty ja perinteiset puutarhatuotteet unohdettu, esimerkiksi istutusalueiden katteissa hyödynnetty kivilouhe on ronski, mutta paikalleen täydellinen. Se toimii siltana koristekasvillisuuden ja luonnon välillä. Ihan vaivatta pihan metsäistä henkeä ei ole saatu, sillä koko pihaprojekti on toteutettu perheen omin käsin, muun muassa 60 tonnia maa-ainesta on kärrätty pihaan hartiapankkivoimin. Projekti on vaatinut pitkää pinnaa, mutta kaikki on kuitenkin ollut vaivan väärti. Viherintoilu on saanut asukkaat valtaansa jopa niin, ettei ole epäilystäkään siitä ettei tämä pihakaunotar vanhenisi tyylillä.

Eräilyä harrastava pariskunta halusi siirtää luonnon arvostamisen ja ulkoilusta nauttimisen riemun myös lapsilleen. Niinpä metsäisellä pihamaalla sammal saa kasvaa ja mustikat ovat poimittavissa muutaman askeleen päässä kotiovelta.
  • Tyyli: Luonnonmukainen, moderni, selkeä
  • Hoitoaste 3: Helppohoitoinen ja hallittava.
  • Yksityiskohdat: Selkeän modernit materiaalivalinnat ja metsäiseen ympäristöön istuvat luonnonläheiset istutusalueet.
  • Suunnittelupaketti: Oma Piha

Kodin tarinaa voit seurata instagramista @unnanlinna.