Viidakosta ulko-olohuoneeksi

- Koko perheen terassipiha -

Oleskelutiloihin lisää neliöitä

Vastaremontoidun rintamamiestalon piha oli umpeenkasvanut viidakko, jonka hahmottaminen tuotti vaikeuksia. Tontilla oli alunperin asunut innokas puutarhatutkija, jonka intohimo näkyi pihalla laajoina istutusalueina ja useina puuistutuksina. Useiden vuosien hoitamattomuus oli valitettavasti saanut ennen varmasti upean puutarhan kasvamaan villityneeksi ja huonovointiseksi pöheiköksi. Talon uudet asukkaat toivoivat puutarhasta viihtyisää koko perheen ulko-olohuonetta sekä selkeyttä kasvialueisiin, jotta niiden hoito olisi helpompaa.

Villiintyneestä puutarhasta suitsittiin tila reilulle terassille, joka tarjoaa tilat ympärivuotiseen oleskeluun.

Ennen kuin suunnittelussa päästiin etenemään oli tonttia raivattava ja vanhan kasvuston kuntoa tarkistettava. Kaikki hyväkuntoiset puut ja istutukset pyrittiin säästämään. Kun tontin raivaustyöt oli tehty piha avautui suunnittelulle, jossa takapihalle lähdettiin hahmottelemaan reilua oleskelualuetta talon vanhan terassialueen yhteyteen.

Reilun kokoinen terassialue sai suojakseen sekä avonaisen pergolarakenteen, että täysin säältäsuojatun kesähuoneen, johon vedettiin myös sähköt. Terassialue ei neliöistään huolimatta tunnu tanssilavalta vaan yksityisyyttä ja kotoisuutta saatiin tilajaottelulla porrastamalla terassia ja jaottelemalla istutusalueita terassin sisään. Tontin alkuperäinen puutarhahenki säilyi, mutta sen hoidettavuus helpottui.

  • Tyyli: Raikas, vehreä, keidasmainen. Skandinaavinen.
  • Hoitoaste 3: Helppohoitoinen, hallittava.
  • Yksityiskohdat: Selkeät rajaukset. Piharakenteet. Helppohoitoiset istutusalueet.
  • Suunnittelupaketti: Oma Piha