NUOREKAS SKANDIPIHA

- Selkeää ja pelkistettyä pohjoisen designia -

Uusi koti sai seurakseen arvoisensa pihan

Mäntymetsän laidalla sijaitsevaa mustaa ja avaraa omakotitaloa asuttaa nuorekas pariskunta. Tässä kodissa arvostetaan selkeyttä ja linjakasta arkkitehtuuria, jota haluttiin tuoda myös uutukaisen omakotitalon pihamaalle. Metsämaisema haluttiin säilyttää kiinteänä osana pihaa, luonnon tarjoama värimaailma tulviikin sisään talon isoista ikkunoista eri vuodenaikojen mukaan vaihtuvissa asuissaan. Pihan siistit rajaukset ja vahvana näyttäytyvä värimaailma ovat tämän pihan valtteja. Ajattoman modernin kodin arkkitehtuuriin sopi puhtaita linjoja korostava pihatyyli, jossa sanonta vähemmän on enemmän toimi hyvänä ohjenuora.

Innokkaina sisustajina pihan omistajilla oli selkeä näkemys toiveistaan. Sisustuksen selkeä tyyli ja skandinaavisen raikas ilme haluttiin jatkuvan myös kodin ulkotiloissa. Oleskelualueista haluttiin minimalistisia ja linjakkaita. Tunnelmalta toivottiin raikkautta ja nuorekkuutta. Pihan toiminnot, muotokieli ja suunnitteluratkaisut hahmoteltiin asukkaiden tyylin ja toivotun tunnelman ympärille. Harkituilla ja yksinkertaisilla elementeillä saatiin aikaan toimiva ja käytännöllinen kokonaisuus.

  • Tyyli: Skandinaavinen, pelkistetty, selkeä.
  • Hoitoaste 3: Helppohoitoinen ja hallittava.
  • Yksityiskohdat: Betonipinnat terasseissa, kiveyksissä ja istutusaltaissa.
  • Suunnittelupaketti: Idea Piha täydennettynä vihersuunnitelmalla ja valaistusluonnoksella.

Kuva: Kodin linjakas sisäänkäyntipiha toteutettiin n. 45 asteen kulmassa rakennukseen nähden, joka mahdollisti etupihan toimintojen luontevan sijoittelun ja minimoi hukkatilan.

Kuva: Vaalean harmaa sävy pihan pintamateriaaleissa saa luonnonvalossa kauniin himmeän hehkun, joka avartaa oleskelupihan tilantuntua ja pehmentää muutoin vahvana näyttäytyvää pihan värimaailmaa.