TRENDIKÄS TERASSIPIHA

- Koti kasvaa ulospäin -

Pihan toteutus pienemmissä osissa

Tämä upea terassipiha on suunniteltu elämää varten ja toteutettu ihan itse. Ahkera ja toimelias pariskunta urakoi pihan itse kekseliäitä toteutusratkaisuja hyödyntäen. Työn jälki onkin moitteetonta ja pihan yksityiskohdat huolellisesti toteutettuja.

Kun pihasuunnittelija Suvi Tuokko-Harmoinen sai ensimmäisen kutsun pihakäynnille, pihalla kasvoi jo kaunis ja hyvin hoidettu nurmi, terassiakin oli hahmoteltu ja muutama puu istutettu. Vaikka pariskunnalla oli ideoita ja ajatuksia siitä miltä pihan tulisi näyttää, tarvittiin pihasuunnittelijan apua toimivan kokonaisuuden hahmottamiseen. Kaunis tumma koti kaipasi kumppanikseen myös värejä ja kokonaisuutta tasapainottavia rakenteita. Yhteinen sävel löytyi helposti pihasuunnittelija Suvi Tuokko-Harmoisen kanssa. Pihasuunnitelmaa lähdettiin piirtämään niin, että pariskunnan oli mahdollista toteuttaa pihaa vaiheittain jakaen piha-urakointia useammalle vuodelle. Ensimmäisenä toteutettaisiin terassialue ja sisäänkäyntiä ympäröivät piha-alueet. Seuraavina vuosina jatkettaisiin hyötypuutarhalla ja tontin taemmilla piha-osilla. Valmis suunnitelma oli kuitenkin järkevää laatia suoraan koko pihalle, jotta isommat perustustyöt ja sähköt pystyttiin vetämään valmiiksi yhdellä kertaa. Pihan pintoja ja istutustöitä on näin helppo toteuttaa tulevina vuosina ilman, että jo valmiita alueita jouduttaisiin avaamaan tai mylläämään koneilla.

  • Tyyli: Skandinaavinen, kodikas, trendikäs.
  • Hoitoaste 3: Helppohoitoinen ja hallittava.
  • Yksityiskohdat: Huonemainen terassialue, purppuran sävyiset istutukset
  • Suunnittelupaketti: Oma Piha

Kuva: Paikalleen valetut betonialtaat on käsitelty tummaksi sokkelimaalilla talon kanssa yhtenäisen ilmeen aikaansaamiseksi.