58m2 - Rivaripihan raikastus

Lähtötilanne oli monelle rivaripihalle hyvin tyypillinen - pieni avoterassi ja nurmipiha, jota kiertää aita. Muutamia ylikasvaneita pensaita, jotka peittivät näkymää järvelle. 58m2 rivaripiha oli päivityksen tarpeessa.

15.

Pariskunnan toiveena oli saada piha vastaamaan sisätilojen kauneuteen ja olla toimivampi osa kotia. Piha avautuu kodin sisätiloihin isojen maisemaikkunoiden kautta, joten oli tärkeää, että ikkunanäkymät sointuvat kodin sisustukseen eivätkä pihalle sijoitetut elementit peittäneet liiaksi ikkunoista avautuvaa kaunista järvimaisemaa. Matkusteleva pariskunta toivoi helppohoitoisuutta, kaunista katseltavaa, toiminnallisuuksia, joiden kautta pihaa tulisi hyödynnettyä yhdessä ja ystävien kesken - pientä luksusta arkeen.

Suunnittelussa toiminnallisuuksille jaettiin omat alueet - kesäkeittiö, ruokailu, oleskelu. Koska pihan neliöt ovat rajalliset, toiminnot haluttiin pitää liikuteltavina, jotta pihaa on mahdollista muokata kulloisenkin tarpeen ja käyttäjämäärän mukaan. Kesäkeittiö on OneQn elementeistä koottu muokattava kokonaisuus ja kalusteet tuliaihetta myöden liikuteltavissa. Pihalle saa helposti ruokailutilat 12:sta hengelle tai intiimin iltaloungen kahdelle tunnelmallisen tulen ja viinilasin ääressä.

Pihan kaluste-, materiaali- ja kasvivalinnoissa korostui helppohoitoisuus. Kookas terassi on kestävää ja kaunista puukomposiittia, oleskelukiveys isoja betonilaattoja. Ennen avonainen pieni terassi sai niinikään komposiitti verhouksen ja liukulasituksen, joka tuo pihaan monimuotoisuutta. Pintamateriaali vaihtelut tuovat pihaan rytmiä ja mielenkiintoa, kasvillisuusalueet tuotiin pihan niin korotettuina istutuksina kuin terassiin upotettuina maaistutuksina - kasvien kasvettua alueet ovat runsaita, kukkivia ja tuoksuvia viherkeitaita.

 • Kohde

  Rivitalopiha III-vyöhykkeellä

 • Suunnittelualueen koko

  n.58m2

 • Erityistä

  Kompakti rivaripiha. Helppohoitoisuus. Keidasmaisuus.

 • Suunnittelija

  Suvi Tuokko-Harmoinen, 2019