Casa Cara - boutique hotel

Pinjapuiden katveessa voi unohtaa arjen kiireet ja nauttia loman rauhasta. Pihan yksityiskohtiin on panostettu huolella, jotta vierailijat voivat todella nauttia aisteja rauhoittavasta ja esteettisestä ympäristöstä.

Vehreä kaupunkipiha

Uudistettu ja viihtyisä kaupunkipiha on omistajilleen tärkeä paikka, jossa perhe voi viettää aikaa yhdessä. Huolella suunnittellut istutusalueet tuovat vehreyden osaksi kodin elämää.

The Lounge - rentoa yhdessäoloa

Rinteiselle pihalle toivottiin oleskelutiloja perheen ja ystävien kanssa oleiluun. Isojen maisemaikkunoiden kautta sisä- ja ulkotilojen yhteys nousi suunnittelussa tärkeään rooliin.

Rohkeasti omaan tyyliin

Rohkeus, vahvat värit, design ja ripaus itämaisuutta olivat asukkaiden tyylin kulmakivet. Pihalta toivottiin himokokkaajiksi tunnustautuville sopivaa kesäkeittiökokonaisuutta, suojaisaa oleskelutilaa ja "sitä jotain", joka tekisi pihasta paremman kumppanin mustalle modernille kotitalolle.

Hillside Haven - rinnepihan muutos

Rehottava paritalon rinnetontti koki täydellisen muodonmuutoksen. Uudistuneessa pihassa yhdistyvät saumattomasti sekä maanläheinen tunnelma että luksusluokan mukavuudet.

Metsän sylissä

Asukkaat kokivat, että tontilla oli paljon hyödyntämätöntä pinta-alaa ja sen keskeneräisyys söi pihan käyttöastetta. Suunnittelussa keskeneräiseksi jäänyt pihamaa muovattiin metsäiseksi keitaaksi.

Down by the Sea - Merenranta lounge

Suunnittelussa luonnontilainen ranta muunnettiin alueeksi, joka tarjoaa tilat oleskeluun aamusta iltaan. Niin materiaalit kuin kasvillisuus on valikoitu kestäviksi ja luonnollisiksi, jotta ne kestävät merenrannan vaihtelevat olosuhteet.

Lapsiperheen piha

Suunnittelussa pyrittiin yhdistämään lasten leikit luontevaksi osaksi puutarhaa ja suunnittelemaan puutarhan rakenteet monipuolisiksi. Leikkisyyttä ja mielenkiitoa pihaan tuotiin luomalla erilaisia reittejä puutarhan läpi, joissa lapsilla on hauska temmeltää.

Keidas katolla

Vähälle käytölle jäänyt rivitalon kattoterassi oli muutoksen tarpeessa, sillä se ei enää palvellut asukkaidensa toiveita. Selkeällä tilajaottelulla käyttämätön kattoterassi muuntui rentoutumiskeitaaksi, jossa voi sekä nauttia porekylvyistä että treenata puttausta.

Lomailijan keidas

Hotellitunnelmaa omalla lomapihalla. Keidasmaisilla istutusalueilla uima-allasalue on ankkuroitu osaksi maisemaa. Kun kasvivalikoima on kestävä ja helppohoitoinen yleisilme säilyy vehreänä kauden ympäri.

Viidakosta ulko-olohuoneeksi

Vastaremontoidun rintamamiestalon piha oli umpeenkasvanut viidakko, jonka hahmottaminen tuotti vaikeuksia. Asukkaat toivoivat puutarhasta viihtyisää koko perheen ulko-olohuonetta sekä selkeyttä kasvialueisiin, jotta niiden hoito olisi helpompaa.

Romanttinen villapuutarha

1920-luvun huvilakaunotar oli kokenut täysremontin, mutta sen villiintynyt piha kaipasi kipeästi uudistusta, jotta se saataisiin takaisin entiseen loistoonsa. Perhe toivoi pihasta uudistetulle kodilleen alueen henkeen sopivaa kumppania.

Sadepuutarha

Kivillä ja kestävällä luonnonkasvillisuudella peitetty viherpainanne suodattaa hulevesiä tehokkaasti ja tekee näin puutarhasta kestävämmän ja hoitovapaamman - se elää ja sykkii elämää puutarhaan.

Boheemi mökkipiha

Pienten lasten kanssa mökkiarki ei ollut sujuvaa, pihan toiminnot ja tilat eivät tukeneet mökin sisätilojen toimintoja. Myös tontin tuulisuus koettiin haasteellisena. Mökkipihan toimintoja ja rakennetta lähdettiin rakentamaan pihan käyttäjien mukaan.

58m2 - Rivaripihan raikastus

Kompakti rivaripiha koki muodonmuutoksen toimimattomasta nurmipihasta yksityiseksi ulko-oleskelutilaksi.

Persoonallinen pikkupiha

Pieni rivaripiha kaipasi muutosta salaojaremontin jäljiltä. Asukas toivoi myös voivansa kasvattaa yrttejä ja muutamia hyötykasveja. Kekseliäillä ratkaisuilla neliöt saatiin hyödynnettyä tehokkaasti, kasvit nostettiin seinille ja upotettiin terassilautojen väleihin.

Garden Design Studio Green Idea

Finland | The Netherlands
studio@greenidea.fi

- Kun etsit yksilöllisiä suunnitteluratkaisuja pihallesi. -

Suvi Tuokko-Harmoinen

Maisemasuunnittelija, hortonomi
suvi.tuokko-harmoinen@greenidea.fi

Social

The Leafy Lounge -podcast

The Leafy Lounge avaa oven pihasuunnittelun ja ulkotilojen kauneuden saloihin. Tämä podcast tarjoaa ajankohtaista tietoa ja inspiroivia ideoita, joiden avulla voit saada enemmän iloa omasta ulkotilastasi.

Jaksot kuunneltavissa myös Spotify:n ja iTunesin kautta.