LOMAILIJAN KEIDAS

Aurinko kiertää pihassa kauniisti päivän aikana tarjoten tiloja niin auringonpalvojille kuin varjossa lekottelijoillekin. Isoimmat puut on sijoiteltu niin, että ne siivilöivät auringonsäteitä kuumimpana aikana tarjoten myös lempeää katvetta paahteelta.

10.

Materiaalien ja muotokielen avulla eri toimintoja on ryhmitelty omiksi kokonaisuuksiksi. Kun alueet soljuvat toisiinsa luontevasti, oleskelu on mukavaa ja viihtyisää kellon ympäri. Ulkosuihku vehreiden istutusten keskellä tuo mukanaan tuulahduksen tropiikin tunnelmaa, mutta on myös käytännöllinen lisä aurinkoterassin ja uima-altaan yhteydessä.

Sisä- ja ulkotilojen luonteva yhteys tuo tilaan monikäyttöisyyttä. Kylpytiloista on suora laattapolku uima-altaalle ja oleskelutilat saa halutessaan avattua yhtenäiseksi isojen liukulasien kautta. Tilojen yhteneväisillä materiaali- ja värivalinnoilla saumatonta kokonaisuutta on vahvistettu. Kesäkeittiökokonaisuus on sijoitettu sisätilojen jatkumoksi katteelliseksi puoliavoimeksi tilaksi. Päiväsaikaan tila toimii mitä ihanimpana allasbaarina ja katteen ansiosta kesäherkkujen valmistus onnistuu mukavasti myös sateisemmalla säällä. Tilan toimivuus tuo mukanaan myös esteettistä kauneutta, sillä kun jokaiselle asialle on varattuna oma paikkansa, tila pysyy siistinä.

 • Kohde

  Vapaa-ajan asunto Etelä-Ruotsissa

 • Suunnittelualueen koko

  n.550m2

 • Erityistä

  Uima-allas, keidasmaiset istutukset

 • Suunnittelija

  Suvi Tuokko-Harmoinen, 2021